Нашата уебстраница използва "бисквитки", за да предложи по-добра практическа работа на потребителите. Препоръчваме да приемете тяхната употреба, за да се насладите напълно на нашият сайт..

cancel

SAFE-TEX е висококачесвена италианска мембрана, чиято роля е да пази краката ви сухи, топли и проветрени. Нейната същинска част представлява т. нар. "калцун", чиято структура е изградена от над 3,5 билиона микроскопични пори за квадратен см. Тези пори са приблизително 20 000 пъти по-малки от водната капка, но 700 пъти по- големи от молекулата на парата. По този начин капките на водата не могат да проникнат отвън- навътре през мембраната. А парата (газообразното състояние на водата) свободно бива извеждана от вътрешността на обувката.

Всеки отделен "калцун- мембрана" бива подложен на редица тестове, които гарантират неговата цялост, издържливост и водонепропускливост преди да се приложи в обувката.

Мембраната е съпроводена и от специална изолационна вата (THINSULATE), която пази и изолира още по-добре крака топъл в екстремно и студено време. Тя е тънка, лека (без да придава излишен обем), мека и бързо съхнеща ,и също спомага за извеждането на влагата навън. И не на последно място предпазва от образуването на неприятна миризма.

Туристически обувки Vilmark са снабдени с "мемори" система. Това е система за запаметавяне на извивките на стъпалото и глезена. Затова след кратко време на носене крака ви се адаптира към обувката и обувката се припасва точно към стъпалото и глезена. Това осигурява вашето удобство и сигурност по време на носене.

Забележка:

Мембраната може да бъде наранена от остри предмети или ако бъде подложена на продължително триене с груби материали.Препоръки:

Препоръчително е да се използва импрегниращ спрей или паста за кожа, но подходящ за мембрани, за да се запази кожата мека и еластична. Също така за най- добър ефект е добре да се избягват памучните чорапи,а по-скоро използвайте термо или така наречени ватирани и по-тънки вълнени, защото памучната материя абсорбира и задържа влагата. Не е добре обувките да бъдат сушени близо до огън или силна печка, а на стайна температура.